Tots els pobles

Notícies

El procés de filat de fusió de fil de Spandex

Temps: 2021-08-09 Comentari: 79

1

La filatura en sec és la forma més tradicional i comuna de produir spandex. No obstant això, un dels principals inconvenients d'aquest mètode és la gran inversió necessària en la construcció d'una planta de producció a escala comercial de, per exemple, entre 3000 i 5000 tones anuals. Amb una mitjana de 40 deniers, la inversió global està entre els 40 i els 50 milions de dòlars, cosa que és força elevada. A més, la filatura en sec també implica tractar un procés de recuperació de dissolvents tòxics i, en el procés sec, el dissolvent roman en el fil final. A la fosa mètode de filatura, no hi intervenen dissolvents.

图片 2

Melt Spinning: un nou procés competitiu
El procés de filatura en fosa utilitzat per a la producció de fibres sintètiques com ara poliamides, polièster i altres és una tecnologia ben establerta i de llarga durada a la indústria.
En els darrers anys s'han desenvolupat equips de filatura de fusió de molt baix cost que avui s'ofereixen a Àsia per un preu que és del 20% del d'una planta seca de capacitat de producció equivalent. Aquest nou procés va atreure molts nouvinguts al camp de la producció de spandex.


图片 3

A més, els desenvolupaments recents van portar polímers de TPU més adequats i la introducció de prepolímers al corrent de fusió de TPU per millorar les característiques elàstiques dels fils produïts. Tots aquests desenvolupaments han fet avançar encara més aquest procés.
Per les raons anteriors, s'ha prestat molta atenció a l'equip, a les matèries primeres i a la tecnologia per millorar encara més el procés de filatura de fusió per a spandex.

图片 5

Categories populars